Medisch Pedicure aan huis in Arnhem

Een van de meest gemaakte fouten bij het knippen van teennagels is ongetwijfeld het verwijderen van de nagelhoekjes. Het verschil met vingernagels is dat we teennagels recht af moeten knippen. Voeten worden in schoenen gestoken, die vaak te smal of te klein zijn. Als er daarnaast ook sprake is van een afwijking van de stand van de voet, dan komt er veel druk op tenen en voorvoet.

De druk die op een teennagel met ontbrekende hoeken komt tijdens het lopen kan tot ingroei en ontstekingen leiden. De weg van de minste weerstand is dan het radicaal verwijderen van de hoeken. Echter, de nagel zal na 2 weken weer aangegroeid zijn en niet meer verder kunnen groeien. De hoek is immers verwijderd en de huid van de top van de teen en de nagelplooi heeft de mogelijkheid gehad om tegen het restant nagel aan te drukken en zich te verdikken. Er kan een stootnagel ontstaan. De nagel ‘stoot’ tegen de teentop en groeit in plaats van vooruit, omhoog of kan gaan verdikken. Met als gevolg een dikke, misvormde nagel. Hierdoor kan de teen in eerste instantie geïrriteerd, dan rood en dan gevoelig raken. Voetballers hebben vaker last van een beschadigde en vervormde nagel door het veelvuldig schoppen tegen de bal.

U kunt het ontwikkelen van stootnagels voorkomen door onderstaande tips:
– Draag goed passende schoenen, waarbij er voldoende ruimte in de lengte en in de hoogte is voor uw tenen.
– Knip uw nagels altijd recht en niet te kort. Knip nooit hoekjes van uw teennagel af.
– Bezoek bij het loslaten van een (trauma)nagel tijdig een pedicure of medisch pedicure van ProVoet.
– Bescherm uw tenen tijdens het sporten bijvoorbeeld door het dragen van een teentop-beschermer.

Uw pedicure of medisch pedicure kan uw nagel afvlakken en de eventueel ontstane eeltrand verwijderen. Daarnaast kan een nagelprothese (kunstnagel) helpen de nagel over de opstaande huid van de teentop te begeleiden. Als dit niet voldoende is, kan de nagel gerepareerd worden met gel of acryl. Als de stootnagel op die manier gerepareerd wordt groeit deze vrijwel altijd uit tot een nagel die weer op de normale lengte komt.
Ook kan uw medisch pedicure door bijvoorbeeld nagelbeugeltechniek de nagelgroei begeleiden om de ontwikkeling van een stootnagel te voorkomen.

Categories: Gezondheid en Advies