Medisch Pedicure aan huis in Arnhem

Je voeten bescherm je het beste door ze regelmatig aandacht te geven, dagelijks te wassen, met lauw water, liefst zonder zeep, en goed af te drogen, vooral tussen de tenen (zacht wrijven).
Let op: bij wondjes of problemen met doorbloeding of gevoel: Geen voetenbad nemen om verweking te voorkomen.

Houdt uw voeten altijd goed warm en draag comfortabele ademende schoenen en sokken (zonder dikke naden) die goed passen, met voldoende ruimte voor de tenen. Kies voor natuurlijk, absorberend en ventilerend materiaal zoals leer voor schoenen en katoen of wol voor sokken.
Trek elke dag een paar schone sokken aan om schimmelinfecties te voorkomen en wissel regelmatig met schoenen.

Bij een droge huid is het belangrijk om de voet dagelijks in te smeren (met name de hiel) en de huid soepel en in conditie te houden met een speciale, neutrale voetenolie (Hydrofiele olie: in water oplosbare olie: het spoelt direct van het lichaam af in aanraking met water, waardoor er geen olieresten op de huid aanwezig blijven) afgestemd op de huid.
Knip altijd de nagels recht af en niet te kort.
Laat de verzorging van teennagels, ingegroeide nagels, weghalen van overtollig eelt en likdoorns over aan de (medisch) pedicure met erkend diploma.

Bij kloven:
Kloven zijn kleine barstjes in de huid. Ze ontstaan wanneer de huid te weinig vet bevat, waardoor er onvoldoende vocht wordt vastgehouden. Hierdoor kan ze haar barrièrefunctie niet goed meer uitoefenen en is ze veel gevoeliger voor prikkelende stoffen van buitenaf. Het volstaat om je huid te beschermen en te herstellen met een natuurlijke voedende crème.
Dit kun je het beste doen door voor je gaat slapen een extra dikke laag crème aan te brengen met 100% natuurlijke, helende plantenextracten, zodat dit de hele nacht in kan werken. s’Nachts herstelt je huid namelijk het best. Je kan katoenen sokken eroverheen aan doen, zodat de crème niet op je beddengoed terecht komt.

Vermijd crèmes met minerale oliën zoals paraffinum liquidum of vaseline: ze leggen een laagje op de huid dat de poriën afsluit, waardoor ze op termijn nog meer gaat uitdrogen.
Zijn de kloven zodanig diep dat er ook kleine wondjes of bloedingen ontstaan, breng dan zalf aan van de goudsbloem (Calendula Officinalis). Dit heeft een verzachtende en zuiverende invloed en ondersteunt het zelfherstellende vermogen van de huid. Door te kiezen voor milde natuurlijke producten zal je huid herstellen en weer in balans komen.

Categories: Gezondheid en Advies